Coils voor uw tank of clearomizer kopen?

Coil ofwel verbrander zorgt voor de verdamping van de e-liquid. Een coil is een van de belangrijkste onderdelen van je e-sigaret. Zonder een coil is een e-sigaret niet te gebruiken.

Bij DAMPR hebben wij een groot assortiment coils en atomizers voor elk merk en type clearomizer. Voor jouw gemak zijn de coils ingedeeld op het type clearomizer, zodat je altijd de goede match hebt. Dus let goed op welke coil je nodig hebt voor jouw favoriete e-sigaret en je kan beginnen met dampen. De meeste coils tenzij anders vermeld worden geleverd per 5 stuks.

Zoals je van DAMPR gewend bent zijn de coils scherp in prijs en kunnen wij deze snel leveren. Op maandag t/m donderdag vóór 21.00u besteld, is de volgende dag in huis.

 • Ma t/m vrij voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
 • Veilig online betalen
 • Geen verkoop onder de 18 jaar

114 artikel(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
114 artikel(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Hoe werkt een Coil?

Een coil is een stukje techniek dat de e-liquid verdampt waardoor je kan dampen met een e-sigaret en wat zorgt voor de overweldigende smaak. De coil ofwel spoel is gemaakt van metaaldraad meestal wordt Kanthal gebruikt. Eventuele andere materialen voor coils zijn titanium, nikkel of RVS.

De e-sigaret creert damp doordat de e-liquid (vloeistof) vanuit de tank door de “wick” ofwel lontje opgenomen wordt en deze daarna verwarmd wordt door de gloeidraad (coil) waardoor je de e-liquid kan dampen. Indien de gloeidraad (coil) meer verhit wordt en er dus meer e-liquid (vloeistof) hiermee in contact komt des te meer damp er geproduceerd word.

Een wick (lontje) kan van verscheidene materialen worden gemaakt, zoals katoen, mesh, silica, keramiek, bamboe en vele andere materialen.

Levensduur van een coil

Om een optimale smaak en damp te behouden dienen de coils regelmatig vervangen te worden. Voor een gemiddelde damper zal de coil 2 tot 4 weken meegaan. Dus als je veel en vaak dampt zal je de coil eerder moeten vervangen dan wanneer je  een enkele keer dampt. Zodra je merkt dat de smaak achteruit gaat of de coil minder damp produceert dan is de coil aan vervanging toe. De verdamper dient wel altijd gevuld te zijn met liquid. Als de coil droog komt te staan en je toch hiermee gaat dampen dan verbrand de coil en wat je dan proeft is een verbrande smaak en hierdoor wordt de levensduur verkort van de coil.

Buiten het vervangen van de coil is het ook het beste dat de clearomizer word schoongemaakt voordat je gebruik gaat maken van een nieuwe coil of wil overstappen op een andere smaak liquid. Hiervoor geldt ook weer dat als je merkt dat de smaak niet meer optimaal is dan is het beste om de clearomizer schoon te maken of bij te vullen. Om de coil schoon te maken kan je gebruik maken van lauw water en dien je de coil droog te blazen en minimaal 24 uur te laten drogen voordat deze weer gebruikt gaat worden. Hetzelfde geldt voor de “wick” ook deze moet herhaaldelijk worden schoongemaakt met een schone doek of tissue zodat je de opgedroogde e-liquid verwijderd.

Coils zijn er in verschillende maten

Bij DAMPR hebben wij verscheidene coils in meerdere maten. Wat je veel zal tegenkomen zijn de bottom coils. Deze coils worden verder van het mondstuk geplaatst wat tegengaat dat je geen hete lucht tegen je mond of lippen krijgt.

Wat geeft Ohm bij een coil aan?

Ohm is de eenheid voor weerstand. Coils heb je in normale en lage weerstand, dit bepaald de hoeveelheid damp die geproduceerd wordt en de smaak kan variëren. Nou vraag je je af welke coil met welke weerstand is geschikt voor mij. Dit is afhankelijk van de batterij en de eigen wens. 

Lage weerstand 1.5 - 2 Ohm Geeft een mildere smaak en meer damp
Hogere weerstand 2.2 - 2.5 Ohm Geeft een intensere smaak maar minder damp

Lage weerstand

Bij een lage weerstand is de smaakbeleving nog steeds aanwezig maar niet zo intens als bij een normale (hoge)weerstand, batterij gaat korter mee, de e-liquid zal je vaker moeten bijvullen dan bij een coil die een hoge weerstand heeft.

Hoge weerstand

Voordelen normale weerstand, intensere smaakbeleving waardoor je heerlijk kunt genieten van de e-liquids, batterij gaat langer mee en minder vaak e-liquid bij te vullen.

Tip

Niet elke batterij is geschikt voor een hogere weerstand, want de weerstand hangt samen met het voltage van de batterij. Dus voordat je een coil koopt met een hoge weerstand check of deze geschikt is voor de batterij. En als je er niet uitkomt staan wij klaar om je te adviseren via onze online chatservice of gewoon per telefoon.